knie

Wat is Arthritis

Miljoenen mensen lijden aan één of andere vorm van arthritis of gewrichtsontsteking (inflammatie). Arthrits is één van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid en ernstige invaliditeit. Alhoewel arthritis hoofdzakelijk een aandoening is voor volwassenen, kan deze ook voorkomen bij kinderen.

De knie

Anatomie van het kniegewricht

Het kniegewricht verbindt het dijbeen met het scheenbeen. Het gaat om een erg complex gewricht dat, naast buigen en strekken, gecombineerde bewegingen mogelijk maakt zoals draaiende beweging of rotatie en schuivende beweging. Het ondereinde van het femur of dijbeen en het boveneinde van de tibia of scheenbeen zijn beide met kraakbeen bedekt.

Verzwikkingen en verrekingen

Frequent voorkomende kwetsuren:

Wanneer je fysische inspanningen of aan sport doet kan je steeds kwetsuren oplopen aan de weke weefsel in je lichaam.Zelfs dagdagelijkse activiteiten kunnen beschadigingen opleveren aan ligamenten, spieren en pezen.

Wat is een arthroscopy?

Een arthroscopy is een heelkundige techniek gebruikt door orthopedische chirurgen om problemen binnen een gewricht te visualiseren, een diagnose te stellen en een behandeling in te stellen. Het woord arthroscopy komt vanuit het Grieks: "arthro" (gewricht) en " skopein " (zien, bekijken). Deze term betekent letterlijk " gaan kijken binnen in een gewricht". Tijdens een arthroscopische ingreep maakt de orthopedische chirurg één of meerdere kleine insneden om potlood dikke instrumenten in te brengen in het gewricht.

Abonneren op RSS - knie