alle gewrichten

Wat is een totale gewrichtsprothese?

Een arthrotisch of beschadigd gewricht kan verwijderd worden en vervangen door een kunstgewricht. Men noemt dit kunstgewricht een prothese.

Wat is een gewricht ?

Een gewricht wordt gevormd door de uiteinden van 2 of meer botuiteinden, welke met elkaar verbonden zijn door middel van stevige banden.

Algemene behandelingsprincipes Arthritis en Rheuma

Eerst en vooral dienen wij duidelijk een onderscheid te maken tussen Rheuma(tische arthritis) en arthrose. In de volksmond worden beide benamingen door elkaar gebruikt voor gelijkaardige klachtenpatronen.

Een Rheumatoïde arthritis is echter een aandoening die niet alleen de gwrichten aantast, maar ook andere weefsels in het lichaam.Rheuma vereist naast een occasionele, eventueel heelkundige,  orthopedische behandeling tevens een algemene, meestal levenslange, onderhoudsbehandeling.

Wat is Arthritis

Miljoenen mensen lijden aan één of andere vorm van arthritis of gewrichtsontsteking (inflammatie). Arthrits is één van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid en ernstige invaliditeit. Alhoewel arthritis hoofdzakelijk een aandoening is voor volwassenen, kan deze ook voorkomen bij kinderen.

Verzwikkingen en verrekingen

Frequent voorkomende kwetsuren:

Wanneer je fysische inspanningen of aan sport doet kan je steeds kwetsuren oplopen aan de weke weefsel in je lichaam.Zelfs dagdagelijkse activiteiten kunnen beschadigingen opleveren aan ligamenten, spieren en pezen.

Abonneren op RSS - alle gewrichten